Main Page Sitemap

Slagverk bern


slagverk bern

plats till en annan. 73 74 Astronomiska ur redigera redigera wikitext På 1000-talet, under Songdynastin, skapade den kinesiske astronomen Su Song ett vattendrivet astronomiskt ur för sitt klocktorn i Kaifeng. Det forntida Egypten delade upp dagen i två 12-timmars perioder och använde stora obelisker för att följa solens position. Det finns flera källor som i historiska dokument och litteratur nämner detta. Mechanics of Pre-Industrial Technology: An Introduction to the Mechanics of Ancient and Traditional Material Culture. Skålen hade små hål i botten där vattnet strömmade in och när skålen blev fylld sjönk den till kärlets botten.

Merriam, John., "Time and Change in History Time and Its Mysteries, (see Breasted above. . New York: Crescent Books. New York: Schocken Books.

Artilleri- och infanteriofficerare var beroende av sina urverk, då allt mer samordnade strider krävde en mer samordnad tidmätning. Den angav tiden med hjälp av skuggan från en tvärslå som var fäst på en vinklad stolpe. De babyloniska soluren spred sig snart till Grekland. The Quantum Beat: The Physical Principles of Atomic Clocks. 48 Dessa klockor var också populära i sociala sammanhang och användes även av kinesiska forskare och intellektuella. Den kinesiska, shangdynastin tros ha använt vattenuren vid ungefär samma tid, efter att tekniken hade kommit in via. Väteuren är något mer stabila, och rubidium-uren är mindre och har lägre energiförbrukning. Läst b Time Activity:Incense Clock.

I takt med att klockorna krympte i storlek, blev de allt mer populära och denna typ av klocka blev ofta föremål för gåvor. Isbn (print isbn (online). Varje timme är det klockringning, med hjälp av ett antal animerade skulpturer. 57 Klockor med kugghjul och steghjul redigera redigera wikitext Det tidigaste exemplet på vätskedrivet steghjul (escapement) i ett vattenur beskrevs av den grekiska ingenjören Philo av Byzantium cirka 250. Eftersom de äldre uren var nodus-baserade med raka timlinjer, visade de ojämn timlängd över dagen vilket också varierade efter årstiderna. Ljuset stod i en gamla riktnummer stockholm grund vågskål som hade en ring på sidan som var ansluten till ett block med en motsvarande motvikt.


Sitemap