Main Page Sitemap

Folksam Akelius helsingborg


folksam Akelius helsingborg

arbetar för att få fram fler byggrätter. Bolagen köper tillsammans en bostadsportfölj om 2 299 lägenheter av Akelius. Annons, folksamgruppen förvärvar fastigheter av Akelius för 1,9 miljarder kronor. Akelius har avtalat om att sälja 61 fastigheter i Helsingborg till bolagen Willhem och Folksamgruppen. Akelius bestånd växte kraftigt 2001 genom köpet av Drott för 3 miljarder kronor.

Folksam Akelius helsingborg
folksam Akelius helsingborg

Den har dessutom skett genom ett välfungerande samarbete med Willhem, säger. Inom Folksamgruppen fördelar sig Investeringen så här: KPA Pensionsförsäkring 1 074 miljoner kronor, Folksam Liv 643 miljoner kronor och Folksam Sak 230 miljoner kronor. Willhem, som ägs av Första AP-fonden, köper.138 hyresbostäder i Helsingborg från Akelius. Av Jesper Lögdahl, skicka denna sida till en kollega. I april öppnade Willhem sitt första områdeskontor i Helsingborg. Affären är villkorad av bland annat godkännande av Konkurrensverket. Fastigheterna i Helsingborg är finns främst på Söder, Högaborg/Eneborg, Adolfsberg, Husensjö och i centrum.

Folksam ägde tidigare 95 lägenheter i Helsingborg och har därmed tiodubblat sitt innehav. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden var ett mindre köp i Göteborg Roger Akelius allra första fastighetsinvestering. I det bolaget (som kört i diket med förvaltningen, och det andra kommunala bolaget Helsingborgshem vägrade ta över) ingick 785 lägenheter. Foto: Nora Lorek/TT Bild 1. Av dessa köper Malmöbaserade Willhem 34 fastigheter med totalt 1 138 hyresbostäder till ett fastighetsvärde av 1 862 miljoner kronor.


Sitemap