Main Page Sitemap

Besök västerås


besök västerås

du något specifikt eller vill du bara se vad staden har att erbjuda? Kultur och naturliv är rikt och levande i Västerås och det finns gott om möjligheter att ta del av och njuta av det. Framtidens Västerås Miljöarbete, arbetet med miljö i Västerås stad är aktivt och engagerat och det finns åtgärder där man aktivt arbetar med stadens egna miljöpåverkan. Västerås Stad, västerås stad bygger fortfarande delvis på sin medeltida stadsplanering. Vallby Friluftsmuseum, Västerås, sevärdheter, karlsgatan 2 - ett hus, två museum. Upplev idyllen på Vallby Friluftsmuseum! Västerås på den internationella kartan, västerås är platsen där internationellt kända företag och personer har sitt ursprung. Ungefär 121 806 personer har valt att kalla Västerås för hemma och staden är även centralort för landskapet Västmanland. Vård och omsorg i Västerås är omfattande och arbetet i bland annat diabetesvård är hyllat. Anundshög, 725 96 Västerås, sevärdheter, vallby Friluftsmuseum. Du finner Västmanlands sjukhus i Västerås samt ett stort utbud av vårdcentraler samt privata kliniker.

Västerås stad kan även stoltsera med att två av Europas två största företag, asea och Svenska Metallverken grundades i staden år 1900. Karlsgatan 2 mitt i Västerås city är en mötesplats för konst och kulturarv. Ett hus med två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. Välkommen till Västerås Mälarstaden. Evenemang, västerås Tourist Center, har du turistfrågor, vill du boka aktiviteter eller biljetter? Hyr cykel enkelt på olika platser runt om i Västerås med DigiBikes smarta app. I Västerås finns ett stort utbud av möjligheter till en rik upplevelse. Det finns tydliga delmål för miljöarbetet som bland annat handlar om hållbar utveckling, miljöbilar, minskad resor med fossila bränslen och gröncertifierade skolor.

En rekommendation är även att besöka Anundshög som är en mäktig upplevelse i form av fornlämningar. Att den berömda staden Westeros i dramat Game of Thrones skulle ha någon härledning till Västerås säger författaren. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. Namnet på Västerås stad har växt fram från 1200-talet då området benämndes som Westra Aros.

Handla västeråsgurka
Häktet örebro besök

Shopping, björklunds Kafferosteri och kaffebar, drottningen på fikabordet, det svenska kaffet, har fått ett eget rosteri i Västerås. Skrapan, ett signum för Västerås stad sätter stor prägel på stadsbilden och även Klocktornet som ritades av Sune Ahlbom, de byggnaderna medför en modern prägel till staden. Det gör staden till en av Sveriges äldsta städer, 1990 firade staden 1000 år, och du kan med stor fördel ta del av Västerås historia på många olika platser i staden. I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Kända personligheter som Maria Montazami, Marie Picasso och Loreen samt Pugh Rogefeldt kommer från Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. Många studenter söker sig till Västerås för utbildningar vid Mälardalens Högskola. I Västerås finner du Sveriges första gymnasium som grundades av Johannes Rudbeckius 1623 och är uppkallat efter grundaren och benämns som Rudbeckius Gymnasiet. Västerås Historia, västerås har en lång och mycket innehållsrik historia. Klimatet är likt större delen av mellansverige med något högre luftfuktighet som påverkas av närheten till Mälaren. Staden har en lång och intressant historia som idag finns lättillgängligt representerad på många olika sätt. En stor brand under början av 1700-talet skapade en del förändringar i stadsbilden.

Mcdonalds västerås öppettider skrapan, Öppettider friskis och svettis i västerås,


Sitemap