Main Page Sitemap

Uppståndelsens kapell lund


uppståndelsens kapell lund

som är uppbyggd kring funktionen. Skogskrematoriet på samma kyrkogård ritades av Gunnar Asplund och uppfördes Anläggningen består av ett större kapell, Uppståndelsekapellet, och två mindre; Trons och hoppets kapell och är kanske det mest kända av Sveriges krematorier. Sven Backström och Leif Reinius arkitektkontor AB, Ur Byggmästaren 1947:2. Som helhet är fasaderna väl komponerade och samspelar med linjer och materialbearbetning. Insättningsrummet har i övrigt en kapelliknande karaktär genom valen av material, en väl tilltagen takhöjd, och ett generöst ljusinsläpp från fönsteröppningarna i norr. En viktig del av byggnadens arkitekturhistoriska värde består i den planmässiga uppbyggnaden. Genom ljusöppningarna befinner sig kistan på katafalken i ljuset som representerade en viktig symbol för livet. De många funktionella och tekniska kraven har varit en begränsning i krematoriernas uppbyggnad. Korridoren i västra längan med ingångar till väntrum, officiantens rum och personalrum.d. Västra och östra längorna I markplan till västra längan finns officiantens rum, väntrum och det.d.uppståndelsens kapell lund

Kontaktuppgifter till Uppståndelsens Kapell Lund, telefonnummer, adress, se information om företaget.
Sveriges största register för begravningar, läs om Uppståndelsens kapell i Lund.
Vi listar beskrivning av platsen bilder hur du hittar dit.
Läs allt om Uppståndelsens kapell i Lund.
Bilder Beskrivning Hitta hit Lediga tider Hjälp med bokning.

Under 1930-talet upplever också Sverige sin första intensiva byggnadsfas, då 18 nya krematorier togs i bruk. I lilla kapellet gjordes ett innertak i form av ett kassettak. Först 1960 kompletterades begravningsplatsen med krematorium och två nya begravningskapell ritade av Backström Reinius Arkitekter.

Men fokus var inte främst på den yttre arkitekturen utan interiörens sätt att behandla ceremonin. Kapellet skulle kunna fungera både som gravkapell vid jordbegravningar och kremering. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Orgel till båda kapellen utfördes av Mårtenssons orgelfabrik i Lund. Klockorna hänger i inmurade bjälkaxlar i två våningar med den ena klockan över den andra. Arkitekterna Arkitekterna bakom Lunds krematorie- och kapellanläggning hette Leif Reinius ( ) samt Sven Backström ( ) som träffades under sin utbildningstid på Kungliga Tekniska Högskolan. 13 16 Till vänster syns Malmö krematorium, S:t Knuts kapell invigt Till höger syns Källs Nöbbelövs kyrka i Skåne. 18 21 Kapell och sidobyggnader skapar ett gårdsrum i öster med förbindelselängorna mot norr och kapellen i ytterkanterna samt i väster (nedan) mellan urnutlämningen, förbindelselängan och S:t Olofs kapell. Fasad väster, överst, och fasad mot söder nederst.

Orglarna kommer från A Mårtenssons Orgelfabrik i Lund. Kors och altarljusstakar är gjorda av Wiwen Nilson. Den konstnärliga utsmyckningen i Uppståndelsens kapell består av en mosaik av konstnären Nils Wedel. Uppståndelsens kapell rymmer 50 sittande gäster.


Sitemap