Main Page Sitemap

Linbana göteborg kort


linbana göteborg kort

linbanan kan titta rakt in i folks sovrum, har Per Bergström Jonsson som är projektledare på trafikkontoret tidigare sagt till. Hela kalaset kommer kosta cirka 1,1 miljard kronor, men om det blir så väntas kommunen bestämma först 2019. I riktning mot gruvan transporterades kol. Skulle 6:an gå som 1:an och 9:an via Stenpiren går det till och med lika fort som linbanan, kanske fortare beroende på gångavstånd och vad de resande ska till. Det ger en kapacitet på 14 080 passagerare per timme och riktning. Stenpiren) tar det än kortare tid. Nedlagd, troligen i samband med att massafabriken 1961 flyttade ner till Lervik. Så glöm linbanan, och till alla politiker: sluta härja i stan. Signaturen "Gunnar på Gårda" tycker inte att det behövs någon linbana i Göteborg och pekar istället på ett antal andra smarta lösningar med buss och båt. Stockholms stadsmuseum har en bild.

För linbanan betyder det mer än de faktiska pengarna. Öppnas båtstation vid Järnvågen (är självklart när nya hus byggs där) går det fortare till Lindholmen med dagens färjor än 4,5 minuter med en eventuell linbana. De 28 miljoner som linbaneprojektet nu får är ett så kallat Elena-bidrag, ett ekonomiskt EU-stöd till projekt som rör bland annat energieffektivitet och hållbar infrastruktur. Kapaciteten för var spårvägslinje är redan nu klart större än vad linbanans kan bli. 224 korgar som vardera lastade 170. Restid mellan ändhållplatser: Cirka 12 minuter, hastighet: Cirka 20 km/h. Varför ska Sveriges skattebetalare betala 62 procent och Göteborgs invånare resten för en linbana som ej är bättre, säkrare eller vackrare än dagens kommunikationer? Planen är att linbanan ska vara färdig till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. De cirka 500 meter som gondolerna svävar över älven är de 4748 meter upp i luften allt för att inte störa sjöfarten. Publicerad:, 14:33, uppdaterad:, 16:47, ingrid Bergström som är arkitekt och projektledare för linbanan tror enligt radiokanalen att bygget kan sätta igång under hösten 2019. Många andra europeiska städer har fått upp ögonen för linbanan nu, säger Michelle Coldrey. Idén kommer fiske lundavägen från att göteborgarna uppmanades att lämna in förslag inför firandet av Göteborg 400-årsjubileum.

Linbanan byggdes 1906 (1896 enligt annan uppgift). Vill du skriva en debattartikel klicka här! Turtäthet: Gondolerna beräknas kunna avgå med 45 sekunders mellanrum. Det ekonomiska stödet ska gå till den fortsatta planeringen av linbanan. Förhoppningsvis öppnar det här bidraget upp för andra EU-pengar.

Primera air från göteborg
Tove andersson göteborg
Årskort sj stockholm göteborg


Sitemap